Kennel Misavin

100_0196.jpg

Tolleri-tarinamme alkoi Millenium-vuonna kun tapasimme ensimmäisen ihka oikean Nova-nimisen tolleriherran. Olimme perheeni kanssa jo kahden vuoden ajan selanneet koirakirjoja etsien meidän perheeseen sopivaa rotua mutta aina ja jokaisen perheenjäsen toive tuntui täyttyvän vain Novascotiannoutajan kohdalla. Kirjojen mukaan rotu oli harvinainen Suomessa ja aika kului kunnes eräänä päivänä näimme kotikaupungissamme kadulla kävelemässä tollerin. Pysäytimme auton siihen paikkaan ja teimme tuttavuuttaa ensimmäisen Tolleri-ihmisen kanssa. Sen jälkeen elämämme on täydentynyt tolleri-maailmalla.

Ensimmäiseksi tolleri-perheenjäseneksi meille tuli Millenium-vuonna Mila (Juho-Juhekin Love), jonka kautta tutustuimme erilaisiin koiraharrastusmahdollisuuksiin. Aloitimme pentukursseilla ja näyttelykoulutuksilla. Agilitity-rata pienimuotoisena ilmestyi myös kotipihalle ja tokoa opettelimme innolla. Syksyisin sitten metsästys täytti Milan ja perheen isän vapaa-ajat -ja kas kummaa perheen äitikin löysi itsensä kulkemassa 'metsällä' kylläkin ilman asetta mutta yhtäinnoissaan koiran toiminnan opettamisessa ja seuraamisessa.

Koiramaailma vei perheen niin mukanaan että päätimme hankkia uuden perheenjäsenen, joten kesällä 2003 Sani (Juno-Juhekin Fatima) muutti Haukiputaan syntymäkodistaan meille. JA miten uskomattoman valloittava persoona tästä piskuisesta punakirsusta onkaan kehittynyt;olen ihan varma ettei toista yhtä älykästä koiraa ole olemassakaan!

Tammikuussa 2004 näimme ensimmäisen kerran 8-viikkoisen ihastuttavan uros-tolleripennun ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ville (Nordwart Umbra) asui tuolloin Haukiputaalla mutta vietti loma-aikoja meillä kunnes kesällä 2005 muutti kokonaan perheeseemme. Tämäkin ratkaisu on ollut loistava, koirilla on kovasti seuraa toisistaan, oppivat ja täydentävät toistensa taitoja.

Suruakin olemme joutuneet kokemaan, sillä Mila on siirtynyt koirien taivaaseen.Onneksemme Mila ei ollut ainokaisemme ja olemme saaneet lohtua Sanilta ja Villeltä.

Sani jaVille ovat jatkaneet avioparina  oman tolleriperheensä kehittämistä ja tuonneet näin perheeseemme uusia tolleri-ihmistuttavuuksia. Suku on jatkunut edelleen: Aava-tyttären (Misavin Aavatar) jälkeläiset tekivät Sanista ja Villestä isovanhemmat.

Tätä kirjoittaessa odotamme Aavan tyttären Krissen (Misavin Christafa) ja Ruotsin sulhasen Bonon (Tollermaster's Finnish Game Gainer) lemmenhetkien tulosta. Pennut syntyvät helmikuun loppupuolella v.2013. (31.12.12)

Terveisin Kaisu Rautio